David Bowie (1947-2016)

2016. január 11. 19:40 - Rátosi Milán

000000000000000bowie.jpg

Lassan átlépjük egy olyan kor küszöbét, amelyben a mítoszok jelentőségüket vesztik, az ideálok pedig legfeljebb financiális értelemben válnak elérhetetlenné. A mi kiváltságunk az, hogy végignézhetjük ennek a már félig letűnt kornak a lassú pusztulását. David Bowie maga is egy mítosz volt, akit David Robert Jones hívott életre. Tegnap meghalt és nem, nem él örökké a szívünkben, a szívünk sem él örökké. Bowie művészetének az egyik legfontosabb aspektusa mindig is a jelenbe ágyazottsága volt, a halálával az életműve rá jellemzően stílusos keretbe került. Arról, hogy mekkora veszteség ez a zenének most még talán fogalmunk sincs, arról annál inkább, hogy mennyit vesztettünk mi, akik szüntelen átváltozásainak folyamatában néha saját folytonos menekülésünk tükörképét láttuk viszont, máskor meg emlékeztetett minket arra, hogy ez a menekülés valójában nem más, mint a saját szüntelen átváltozásunk.

Nem szeretek nekrológokat írni és nem is kezdek most bele David Bowie életművének tételes méltatásába, nem is próbálok úgy tenni, mintha személyes veszteség ért volna, ugyanakkor mégis. David Bowie halálával valójában az egész világot veszteség érte, de ugyanez a helyzet Lemmy alig két hete történt elvesztésével is. Pótolhatatlan veszteség.

 

Most pedig mindenki ragassza vissza a mosolyát, ugyanis mi még mindig élünk és azt hiszem, ennél jobb nem is történhetne velünk.

Szólj hozzá!
Címkék: David Bowie

A bejegyzés trackback címe:

http://benwayrecords.blog.hu/api/trackback/id/tr898262892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.